Schiffer: nem kell a modern rabszolgatartás

Az ország nem kér Orbán Viktor modern rabszolgatartásából – mondta Schiffer András Egerben. Az LMP társelnöke a hazai fiatalok tudására építene egy megújuló országot. Csarnó Ákos országgyűlési képviselőjelölt szerint nem szabadna külföldre engedni a nagy tudású fiatalokat.

Megengedhetetlen, hogy Orbán Viktor az olcsó magyar munkaerővel népszerűsítse az országot, szaúd-arábiai szambázása során – fogalmazott Schiffer András Egerben. Az LMP társelnöke szerint a miniszterelnök kaszárnyakapitalizmust épít ki és úgy próbálja befektetőbaráttá tenni az országot, hogy a hazai munkaerő keletiesen alacsony bérigényével népszerűsíti azt. Schiffer hozzátette: a rugalmas munkaerőpiacnak nem azt kellene jelentenie, hogy bárkit bármikor kirúghatnak az állásából.
Hozzátette: a Lehet Más a Politika egy megújuló Magyarországot akar, ahol segíti az országot ajól képzett munkaerő. Segíteni kell továbbá a kis-és középvállalkozásokat Schiffer szerint. Csarnó Ákos, országgyűlési képviselőjelölt hangsúlyozta még, hogy Orbán Viktor eget verő cinizmusa elfogadhatatlan. Nem öszeszerelő üzemként kellene népszerűsíteni az országot. Véleménye szerint itthon kell tartani a tehetséges fiatalokat.