Lerakták az alapkövet

Lerakták az épülő Szilvásváradi Lovas- és Rendezvényközpont alapkövét. A beruházás összköltsége 1, 6 milliárd forint. A tervek szerint az év végére átadják az új központot, ahol világversenyeket is rendeznek majd.

Magyarország legnagyobb vidéki lovasberuházása kezdődik meg, az elmúlt húsz évben ez a legnagyobb fejlesztés ebben az ágazatban – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az épülő Szilvásváradi Lovas- és Rendezvényközpont alapkőletételének sajtótájékoztatóján.A beruházásra 1.6 milliárd forintot szán a kormány.
Az 1976-ban épült szilvásváradi stadionban 1984-ben rendezték meg a négyesfogat-hajtó világbajnokságot, a stadionhoz azóta nem nyúltak. Az új központban épül többek között egy részben fedett, nyolcezer főt befogadó lelátós stadion, fedeles lovarda, és egy négy évszakos talajú szabadtéri pálya is. A tervek szerint a Magyar Lovas Szövetség nemzetközi versenyeket is rendezne az új helyszínen.
Horváth László kormánymegbízott kiemelte: a térség számára ez a beruházás a jövőt jelenti. Hozzátette: a kormány a beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztéssé nyilvánította, így várhatóan az új központot ez év végén átadhatják.