Kósa Lajos Egerben

Tovább kell folytatni a rezsicsökkentést, mert ez segít a legtöbbet a magyar családokon – mondta Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető elnöke Egerben. Véleménye szerint megoldást jelentene ha nonprofittá tennék a cégeket és szeretnék azt is elérni, hogy a mérőórák cseréjének költségét ne a fogyasztónak kelljen megfizetni. Nyitrai Zsolt szerint egy korábbi felmérésben a lakosság kilencven százaléka támogatta, hogy folytatódjon a rezsicsökkentés.

Az elmúlt hetekben negyvenezer levelet küldött ki a lakosságnak Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. A kérdésekre tízezren adtak választ. Ezekből kiderült, hogy a lakosság kilencven százaléka támogatja, hogy folytatódjon a rezsicsökkentés – mondta Nyitrai Zsolt.
Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: át kell szervezni a közszolgáltatók piacát és el kell érni, hogy ne legyenek profit érdekeltek a szolgáltatók. Kósa Lajos szerint van még mit tenni. Felül kell vizsgálni a hálózatbővítést és a rendelkezésre állási díjakat. Mint mondta: szeretnék elérni azt is, hogy a mérőórák cseréjének költségét ne a fogyasztónak kelljen megfizetni.