14. Egri Tavaszi Fesztivál

Március 15-e és 30-a között rendezik meg a 14. Egri Tavaszi Fesztivált. A nyolc helyszínen zajló közel harminc program között lesz például komolyzenei és könnyűzenei koncert, kiállítás és színházi előadás is. Az összművészeti fesztivál kapcsolódik a Magyar-Lengyel Barátság Hetében zajló kulturális programokhoz is.

Nemzetközi fiúkórus és orgonafesztivál, argentin tangóest az egri szimfonikusokkal, monodráma az Újvidéki Színháztól, Irie Maffia koncert, lengyel kulturális rendezvények – többek között ezekkel a programokkal várja az Egri Kulturális és Művészeti Központ a XIV. Egri Tavaszi Fesztivál közönségét.
Az idei fesztivál a Magyar-Lengyel Barátság Hetének programjaihoz is kapcsolódik, így a közönség ízelítőt kap a lengyel kultúrából is komolyzenei és könnyűzenei programokon, kiállításokon keresztül. Megrendezik az I. Nemzetközi fiúkórus és orgonafesztivált is, melyet az Egri Érseki Fiúkórus sikere, másrészt egy történelmi vonatkozás hívott életre.
Az egri művészek közül Sata-Bánfi Ágota és Sata Árpád egy felolvasószínházi esttel készül; Kenéz Ferenc egyik művét mutatják be.
A két hétig tartó, nyolc helyszínen zajló XIV. Egri Tavaszi Fesztivál programjairól az Egri Kulturális és Művészeti Központ honlapján tájékozódhatnak.