Ötvenéves a Kossuth Zsuzsa

Idén ötvenéves az Egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Az intézményt a jubileumi ünnepségen az iskola jelenlegi és volt pedagógusai, diákjai, és a társintézmények képviselői köszöntötték a Bartakovics Béla Közösségi Házban

Fél évszázada folyik egészségügyi szakdolgozók képzése Egerben. Sok mindenen mentünk keresztül ez idő alatt, az Almagyar utcától az Árva közi épületen át a mostani helyszínig, Kossuth Zsuzsától Kossuth Zsuzsannáig -idézte fel a régmúltat köszöntő beszédében az intézmény ötödik igazgatója, Kerekné Fábri Eufrozina .
Az iskola történetét Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének igazgatója vázolta fel. A kezdeti időkben 17 évtől és 32 éves korig iskolázták be a jelentkezőket a Kossuth Zsuzsába. Mára a kor igényeihez igazodva szélesedett a képzési paletta: az egészségügyi ágazat és a szakiskolai képzés mellett a rendészeti ágazat is megjelent. Az ünnepségen átadták a jubileum alkalmából meghirdetett pályázatok eredményeit is. Pályázni lehetett többek között az iskola himnuszára, ezt az intézmény volt diákja, Bali Ádám nyerte.
A jubileumot versekkel, tánccal, előadásokkal köszöntötték az iskola volt és jelenlegi diákjai.