Gyorsforgalmi út

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja felháborítónak tartja, hogy míg egymást követik a halálos balesetek a 25-ös úton, továbbra sem készül el az Egert az autópályával összekötő gyorsforgalmi út, amelyet két éve ígért meg Nyitrai Zsolt fideszes képviselő – jelentette ki Bodnár Pál, a párt 1. számú választőkerületének képviselőjelöltje. Mint ismeretes, mindössze egy 2 és fél kilométeres útfelújítás történt Maklár és a 3-as út között, az a beruházás azonban háromszorosába került a kelleténél – állítja Bodnár Pál.

Miért volt szükség a felesleges beruházásra, illetve hová tűnt 600 millió forint, tette fel a kérdést Bodnár Pál. Mint mondta, az életveszélyes 25-ös utat tehermentesíteni kellene, akárcsak az érintett három település, Andornaktálya, Nagytálya és Maklár átmenő forgalmát.
Bodnár Pál kiemelte, az útjavítás a háromszorosába került az előírtnál, ráadásul meg sem történt a teljes, 4 kilométeres szakasz rekonstrukciója Maklár és a 3-as út között. Egy biztos, az utóbbi több mint tíz évben sokan megígérték a gyorsforgalmi út megépítését, még sem történik meg a beruházás.