Szalóczi: Kulturált jogállam, demokratikus köztársaság

Álljon vissza Magyarországon a választás után a józan ész hatalma, hazánk ismét kulturált jogállam, demokratikus köztársaság legyen – többek között erről beszélt Szalóczi Géza, az Összefogás jelöltje kampánynyitóján. Legfontosabb lépésnek a munkahelyteremtést nevezte, olyan munkahelyekről beszélt, amelyek adóforintokat teremtenek, önbecsülést adnak és a befektetők kockázatvállalásából keletkeznek. Szerinte szeptember 1-től vissza kell állítani a tanszabadságot. Úgy fogalmazott: az oktatás nem az állam dolga.

A rendezvényen bemutatkozott mindegyik párt, amely az Összefogást alkotja. Szalóczi azt mondta: velük indul harcba a mandátumért. Fontosnak tartja, hogy Magyarország újra a közös hazánk legyen, kulturált jogállam, demokratikus berendezkedésű köztársaság. Kitért arra is: a Fidesz 2010-től a 2002-ben elkövetett hibáját javította ki, vagyis kizárólagos, örökké tartó hatalmat épített.
Azt szeretnék elérni, hogy április 7-étől visszaálljon Magyarországon a józan ész hatalma. A programjukban az első és legfontosabb a munkahelyteremtés.
Vissza akarják állítani a tanszabadságot. Szalóczi úgy véli: az oktatás nem az állam dolga. Dél-Hevesben a mezőgazdaság legyen képes eltartani az embereket, Füzesabony váljon logisztikai központtá, Eger pedig dinamikusabb, fiatalosabb várossá – mondta az Összefogás jelöltje a kampánynyitón.