Focitorna Utassy Dénes emlékére

Egész napos labdarúgótornával emlékeztek barátai, csapattársai a tavaly áprilisban elhunyt Utassy Dénesre. A jótékonysági teremlabdarúgó tornára 14 csapat kapott meghívást. Három győztest avattak szombaton.

A délelőtti mezőnyt azok a kis- és nagypályás csapatok alkották, amelyekben Utassy Dénes labdarúgó pályafutása során szerepelt, így az Autósuli, a Groupama, a Tarnaleleszi Vörös Meteor és az Egri Sportcentrum SE. Ebben a négyesben a biztosítótársaság csapat lett a legjobb.
A déli mezőny tagjait a Színész- és Birkózó válogatott, a Sport TV csapata és a Sportcentrum-Sztárcentrum csapatai alkották. A Sport TV-sek a pályán is bizonyították, hogy nem csak beszélni, hanem készség szinten művelni is tudják a focit. A döntőnek is beillő birkózók elleni találkozót 5-1-re nyerték Petur Andrásék. Harmadik lett a Sztárcentrum, akik között olyan nevek is felbukkantak, mint az elmúlt évben még az NB I-es egrieket felkészítő Simon Antal és Vojtekovszki Csaba, vagy éppen a támogató Jámbor János és a korábbi klubmenedzser, Vancsa Miklós. A szurkolók még egy „János, Miklós, visszavárunk!” feliratú lepedővel is készültek.
A déli torna zárása, az eredményhirdetés után tartották az esemény hivatalos megnyitóját.
A szervezők nevében Bódi Csaba, a Sportcentrum SE játékosa emlékezett Utassy Dénesre, a barátra, a játékostársra.
A délutáni tornán, ahol többek között a Budapesti Honvéd, az Újpest, a Salgótarjáni BTC és a Debreceni VSC öregfiúk együttesei is pályára léptek, az egrieket az Unió Eger FC képviselte. Az egriek első mérkőzésén ifjabb Utassy Dénes végezte el a kezdőrúgást. A volt NB I-es játékosokkal felálló ellenfelekkel szemben az egriek jól helytálltak. Megnyerték csoportjukat és csak a döntőben, a terem specialistákból álló Umbro Teamtől kaptak ki.
A torna megtekintése ingyenes volt, de becsületkasszát állítottak fel a csarnokban. A bevételt az Utassy-család döntésének értelmében átadják az atlétáknak, akik azt a Kun Zita távolugró emlékverseny rendezésére fordítják majd.