Átalakul a Szala – Ötszázmillióból újul meg a városrész

Ötszáz millió forintból megújul a Szala városrész. Leszigetelik, felújítják a Garzonházat, az Árnyékszalában egy közösségi házat hoznak létre. Emellett sportudvart és játszóteret építenek, rendbe teszik a közműveket. Az önkormányzat azt szeretné, ha ezt a városrészt jobban be lehetne kapcsolni Eger vérkeringésébe.

Hamarosan elkezdődik a kivitelezés, a jövő év közepére egész más képet fog mutatni a Szala városrész.
Ennél a projektnél némileg háttérbe szorultak a műszaki, gazdasági, pénzügyi kérdések és sokkal inkább az emberi tartalommal foglalkozunk – mondta Habis László polgármester. A Szala városrész megújulását bemutató rendezvényen részletesen bemutatta a projektet. Az önkormányzat a négyszáz milliós uniós támogatáson túl saját erőből 100 millió forintból építi meg a szennyvízvezetéket a Kertalja utcában és a Szala patakot is rendezik.
Bécsi Márton évek óta igyekszik programokat hozni a Szalába, vagy az itt élők hagyományőrző műsorait bemutatni a város rendezvényein. Örül a beruházásnak, mert reméli, hogy idővel csökkenthető lesz az elszigetelődés. Csathó Csaba a városrész képviselője szerint a beruházással a térség szociális körülményei is javulhatnak. A város civil szervezetek részvételére is számít, akik közösségi rendezvények szervezésére pályázhatnak.