Női kézilabda NB I: EKFSC – FTC 24-37

Az EKFSC-Globál Safe NB I-es női kézilabda csapata egy hét alatt két kiemelt mérkőzést játszik a bajnokságban. Előbb szerdán a Ferencvárost fogadták, majd jövő hét kedden a Győr lesz az ellenfél. A decemberi női világbajnokságon nyolcadik helyen zárt magyar válogatottból öten Egerben is pályára léptek a Ferencvárosban a szerdai bajnokin. Tizenhárom góllal nyert az FTC.

Jól kezdett a piros mezes hazai csapat, akik ezúttal a Kemény Ferenc Sportcsarnokban fogadták ellenfelüket. A helyszínváltás érthető, hiszen a 2012-es KEK-győztes, a magyar válogatottba a decemberi vb-re hét játékost adó, a bajnokságban második Ferencváros volt az ellenfél. A hazaiak lendülete az első félidő feléig tartott ki. Olyan is volt, hogy vezetett Herczeg Béla együttese Tomoriék ellen. A félidő végére egyre több lett a hiba hazai oldalon, amit Szucsánszkiék gólokkal büntettek. Az utolsó hét percben hat góllal meglépett a Fradi, 19-13-ra vezettek a félidőben a vendégek. A második játékrész hasonlóan alakult, mint az első. A fáradó hazaiak a végjátékban több gólt kaptak, így végül 13 találattal, 37-24-re nyert a Ferencváros Egerben.
A házigazda egriek jól küzdöttek, nekik is szólt a taps a lefújást követően.
A meccs után az autogram-kérőké és a fotósoké volt a terep. A világbajnokságon szerepelt játékosok, így Tomori, Vérten, Szucsánszki, Cifra, Zácsik vagy épen a spanyol Pena dedikálása a fotókon és a labdákon még sokat érhet. A következő nagy derbi, jövő hét kedden 18 órától a BL-győztes Győr ellen lesz, szintén a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Női kézilabda NB I, Alapszakasz 16. forduló. 2014. január 22.
Eszterházy KFSC-Global Safe – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-37 (13-19)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 750 néző. V.: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
EKFSC: Fekete – Hárs 1, Sári 3, Gyimesi 2, Bárány 7 (2), Pados 8, Héjjas Cs.: Ferenczi (kapus), Molnár N. 1, Kovács V., Petrovics 2, Todorovics, Gasková, Benedek, Bárkai. Vezetőedző: Herczeg Béla
FTC: Szikora – Such 3, Tomori 1, Szucsánszki 3, Czifra 2, Zácsik 5, Vérten 1. Cs.: Abramovics (kapus), Pena 9 (4), Szekerczés 3, Steinbach 4, Szarka 5, Mészáros 1. Vezetőedző: Elek Gábor

Következik:
17. forduló, január 25., szombat, 18:00 :
Fehérvár KC – EKFSC-Globál Safe
Székesfehérvár

18. forduló, január 28., kedd, 18:00
EKFSC-Globál Safe – Győri AUDI ETO KC
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok