Együtt szavalt a nemzet

Együtt szavalhatták el a Himnuszt általános és középiskolás diákok a magyar kultúra napján. A z Együtt szaval a nemzet országos programhoz egri iskolák is csatlakoztak.

Útjára indult az Együtt szaval a nemzet országos program. A szervezők szándéka az volt, hogy a világ magyar nyelvű általános és középiskolásinak több ezer diákja a magyar kultúra napján délelőtt 10 órakor együtt szavalja el nemzeti himnuszunkat. A kezdeményezéshez több egri intézmény, köztük a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.
Az iskolában közel hétszáz diák szavalta ünneplőbe öltözve himnuszunkat.
A program honlapján olvasható információk szerint a szervezők egy új, nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezést szeretnének ezzel a programmal elindítani. Elsőként azért esett a Himnuszra a választás, mert idén 25 éve annak, hogy a magyar kultúra napját ünnepeljük, és ez az ünnep a Himnusz befejezésének időpontjához kötődik. A szavalatokat az intézmények feltölthették az internetre is, amelyekre szavazni is lehet. A legnézettebbeket a a magyar költészet napján díjazzák.