Tető alatt a ZF Lenksysteme maklári üzeme

Bokrétaünnepet tartott a ZF Lenksysteme, tető alatt van ugyanis a 23 ezer négyzetméteres maklári üzem. A gyár valódi zöldmezős beruházás. Tavasszal vette meg a 18 hektáros területet a ZF Lenksysteme Hungária, szeptemberben tették le az alapkövet. Úgy tervezik: a munkákkal április elejére elkészülnek, ekkor érkeznek ugyanis a gyártósorok.

December elejére álltak a falak, tető alá került a 23 ezer négyzetméteres üzem – ez utóbbit az építkezés első mérföldkövének nevezte Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme gazdasági ügyvezető igazgatója.
Elkészült a tető, ennek hő- és vízszigetelése, a falak hőszigetelése is csaknem befejeződött. Matthias Augenstein azt mondta: a soron következő teendő az épület teljes bezárása ablakokkal, kapukkal, így a munkát kedvezőtlen időjárásban is folytatni tudják.
Az ügyvezetők megköszönték a munkások fáradozását. Naponta átlagosan kétszázötvenen dolgoztak az építkezésen. A gazdasági ügyvezető úgy fogalmazott: ők segítettek, hogy elérjék a célt, április elején megérkezhessen az első gyártósor.
Daniel Pridal műszaki ügyvezető igazgató arról beszélt: a maklári üzemben elektromos kormányművek összeszerelése és gyártása folyik majd. A műszaki ügyvezető szerint a piac igényeire reagálnak a bővítéssel.
A közösen épített jövőt látja ezekben a falakban Havasi László, Maklár polgármestere. Bár az eszközök különbözők, a cél közös, a felemelkedés, a gyarapodás – fogalmazott.
A tetőre egy szalagokkal díszített fenyőfát emeltek, ez szimbolizálta most a bokrétát. A két ügyvezető Isten áldását kérte az épületre és a dolgozókra. Karácsonyig elkészül a 17 500 négyzetméter alapterületű vasbeton padlószerkezet. Már elindultak az épületgépészeti munkák, ezekkel párhuzamosan építik ki a terület közműveit és a belső úthálózatot.