60 éves az egri zeneiskola

Előadással, kiállítással, hangversenyekkel ünnepelte 60. születésnapját az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola. A hangversenyeken az iskola pedagógusai, volt és jelenlegi tanulói adtak koncertet.

Zeneoktatás már a harmincas években folyt Egerben, de hivatalosan 1953-ban, az Állami Zeneiskola létrejöttével indult el. 1998-ban az intézmény felvette Farkas Ferenc zeneszerzőnek, Eger város díszpolgárának a nevét. Az idén hatvanéves iskolában jelenleg több mint ötszáz gyerek tanul, az oktatói munkát közel ötven pedagógus látja el. Barczi-Benett Edina, az intézmény jelenlegi igazgatója szerint a sikeres működés a résztvevők összehangolt munkájában rejlik.
A jubileumot előadással, kiállítással, és két hangversennyel ünnepelte az intézmény. A kiállítás anyagát Farkas Ferenc fia, Farkas András ajándékozta az intézménynek, aki többek között képeket, festményeket, cd-ket, kottákat hozott Egerbe.
A jubileumi ünnep zárórendezvényén Habis László polgármester úgy fogalmazott: a hatvan év történetéből sok mindent ki lehetne emelni, de a legfontosabb érték a zene közvetítése, a zeneszeretet átadása.
A kétnapos jubileumi ünnep hangversenyein az intézmény pedagógusai, jelenlegi és volt növendékei adtak koncertet.