Köszöntötték az érseket

60. születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Ternyák Csaba egri érseket. A főpásztor munkásságát paptársai, egyházi és világi elöljárók méltatták.

A főpásztor munkásságát paptársai, egyházi és világi elöljárók méltatták.

Az Érseki Fiúkórus énekével, verssel kezdődött az ünnepség, melyen Palánki Ferenc püspök mondott köszöntőt. Mint mondta: 21 éve lett dr. Ternyák Csaba püspök 10 évet a világegyház szolgálatában a Vatikánban töltött, a Klérus Kongregáció titkáraként, 2007. óta áll az egri egyházmegye élén.
Az emberekkel való kapcsolat, a szegények megsegítése kiemelkedő erényei a főpásztornak, s emellett számos építkezés, felújítás kezdeményezője, az iskolafenntartói szerep erősítésével a jövőt is építi – tette hozzá a püspök.

10:32 – caritas önkénteseknek

Az ünnepelt úgy fogalmazott: a Jóistennek és édesanyjának kell elsőként köszönetet mondania.
A főpásztor elmondta: Ádventben született, s életének fontos eseményei is ebben az időszakban történtek. Így ez programot is ad.
Az elért eredmények kapcsán az érsek elmondta: nagyszerű elődök jelölték ki az utat, a több mint 70 templomot építő, iskolákat indító Seregély István, s a többi püspök és paptestvér munkája kellett mindehhez. A világi elöljárók segítsége, együttműködése is nagyon fontos. Dr. Ternyák Csaba hozzátette: a főpásztor tábornokként irányít, s jó katonákra van szükség, minden területen. Ezért hálával tartozik a paptestvéreknek és a világi munkatársaknak is.