Elkészült Eger esélyegyenlőségi programja

Elkészült Eger esélyegyenlőségi programja. Idősek, fogyatékkal élők, romák és nők helyzetét vizsgálták a megye 121 településén, köztük városunkban is. Az önkormányzat és helyi civil szervezetek működtek együtt a programban. Az eredményeket közös fórumon összegezték a résztvevők Egerben.

Jóváhagyta a közgyűlés Eger esélyegyenlőségi programját, hamarosan a megvalósításon a sor. Most nem magasztos szavakra, hanem tényleges odafigyelésre van szükség, hogy mindenki emberhez méltó életet élhessen – fogalmazott köszöntőjében Sós István alpolgármester. A Türr István Képző és Kutató Intézet több mint háromezer települést vont be a programba. Elsősorban a nők, romák, idősek, fogyatékos emberek és mély szegénységben élők helyzetét mérték fel. és Heves megyében 121 településen készítették el a koncepciót az önkormányzat, helyi civil szervezetek bevonásával.
Aktívak voltak a helyi civil szervezetek is. Kézzelfogható problémákat fogalmaztak meg a programban résztvevők.
A konkrét változások mellett a lakosság szemléletformálását is remélik a programtól.
A program most már készen áll a megvalósításra. Mint elhangzott, részben a jövő áprilisban elkészülő közlekedési koncepciót is alakíthatják a megszerzett vélemények és adatok. E mellett hosszú távon az is cél, hogy a kötelező állami felelősségvállaláson túl a szociális gondoskodást is erősítse a lakosság körében.