Északi Régió Pofon Parti

Az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya a Magyar Ökölvívó Szakszövetség döntésének köszönhetően az észak-magyarországi régió központja lett. Mint régióközpont, minden támogatást megkapnak, így a szövetségtől többek között új felszereléseket, de a versenyek rendezéséhez is hozzájárulnak. A hévízi női országos bajnokságon most is több éremesélyes versenyző indul Egerből.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya – hasonlóan az úszóknál az Egri Úszó Klubhoz – a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egyik régióközpontja lehet. A feltételes módból most már kijelentő mód lett, ami persze még több munkával jár, de az eddigi eredményeket is így érték el az egri bokszolók.
Ehhez az anyagi forrás is a szövetségen keresztül érkezik. A szakosztály bővítésében is élen jár Eger. A pofon parti első meccsei nemhiába voltak bemutatók. Több egri és környékbeli kis srác is első ringélményét most szerezte. A Központi Sportiskolából Csombor Vivien a következő évben igazol Egerbe. Ide vették fel főiskolára testnevelő-edző szakra. Az országos bajnokságon még a KSI színeiben versenyez, utána viszont már az EVSI-nek szerzi a pontokat.
Az egri versenyre 84-en mérlegeltek. A legkisebbek bemutató mérkőzéseitől a különböző korosztályokon keresztül a felnőttekig 34 pár lépett szorítóba, ebből 15 egri volt.