Klinghammer István: biztatni kell a fiatalokat a továbbtanulásra

Biztatni kell a fiatalokat, hogy legyen önbizalmuk, tehetségük és képességeik szerint tanuljanak tovább – jelentette ki Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár Egerben. A politikus „A tudás érték” címmel tartott előadást a Neumann János Középiskola és Kollégium tanulóinak.

A felsőoktatás utánpótlását, forrását a tehetséges középiskolások adják. Fontos, hogy mindenki felismerje, mire képes, s elég motivált legyen ahhoz, hogy a legmegfelelőbb irányt tudja választani.
Az államtitkár elmondta: nem szabad a híreszteléseknek hinni, miszerint a felsőoktatásba nehéz bekerülni, s nagyon költséges. Mindenkinek azt kell keresnie, amiben a legerősebb.
Az államtitkár a kiemelkedő teljesítményt nyújtó középiskolákat keresi fel. A Neumann János Középiskola és Kollégium egy hetilap összesítésében kategóriájában országos második lett, melyen a tanulmányi, felvételi eredményeket és az országos versenyek helyezéseit vetették össze.
Sipos Mihály igazgató elmondta: fontos az ilyen eredmény, de a legfontosabb az, hogy a tanulók és a szülők elérjék céljaikat, ez a helyezés is azt igazolja, hogy jó úton járnak.
Az államtitkár a közeljövőben szombathelyi és budapesti intézményeket keres fel.