Készülődés mindenszentekre

Krizantémokból, mécsesekből és koszorúkból is nagy választék várja a vásárlókat a piacon mindenszentek és halottak napja előtt. Az árusok többsége a tavalyi árakon kínálja termékeit.

Közeledik mindenszentek és halottak napja. A piacon már nagy a forgalom, az árusok kipakoltak, krizantémokból, mécsesekből és koszorúkból is nagy választékot kínálnak a vásárlóknak. Mécsesek közül a hagyományos, kisebb mécsesek mellett akár ilyen szív alakúakat is lehet vásárolni. Az árusok szerint azonban egyelőre még mindig az az olcsóbb mécseseket viszik a legtöbben.
A koszorúk között a selyemvirágból készültek mellett nagyon sok a toboz és a moha alapú koszorú, és igény van a különlegesebb, szív-, vagy keresztalakú koszorúkra is. A négy-ötszáz forintostól -alapanyagtól, mérettől függően- a több ezer forintosig van kínálat. Az árusok szerint idén lassabban indult be a forgalom.
Krizantémokból bőségesen van kínálat a cserepes és a szálasok közül egyaránt. A legkisebb szálas krizantém 80 forinttól kapható, a nagyobbakat 300 forintért lehet megvásárolni.
Vankó László vásárló szerint most nagyon bőséges a választék, igazából mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelőt. Ők több ezer forintot költenek ezen az ünnepen.
Bár a kínálat bőséges, a vásárlók rohamára a korábbi három-négy nap helyett idén csak két napig számítanak az árusok.