Városi közgyűlés

A városé lett a lőtér, kiegészítették több intézmény előirányzatát, döntés született a jövő évi turisztikai nagyrendezvényekről. Az egri közgyűlésen több szabályozási tervet módosítottak, s megszavazták a közvilágítás további fejlesztését.

Orosz Lászlóné petíciót adott át a rendőrség képviselőjének, 36 hajdúhegyi lakó aláírásával. Ebben a közelmúlt betöréssorozata miatt hatékony fellépést szorgalmaznak, s a térség közbiztonságának javítását kérik. Csathó Csaba tanácsnok a szalai lakosok aggodalmát tolmácsolta, a városrészt ugyanis néhány család félelemben tartja. A képviselő elmondta még: a hamarosan megépülő közösségi házban a rendőrségnek is terveztek helyet.
Erdélyi Gábor őrnagy a rendőrség képviseletében a hajdúhegyre intenzívebb rendőri jelenlétet ígért. A Szalában feltérképezték a helyzetet, saját hatáskörben az érintettek feljelentése nélkül nehéz eljárni, az állandó rendőri jelenlét ügyében még tárgyalni kell.
Időkorlát nélkül tárgyalták a Bolyki pincészet környezetére vonatkozó szabályozási tervet. A pincészet három bányaudvart foglal magában, különleges területhasználati engedéllyel. Az övezeti átsorolás után többféle fejlesztést tervezhetnek, a helyi védelem szem előtt tartásával.
A város lett az egri lőtér tulajdonosa, a lövészegylet haszonélvezetével a testület döntése szerint.
Harlekin Bábszínház több mint 9 milliós pótelőirányzatot kap, s több intézmény kap további kiegészítést. Támogathatja az önkormányzat az iskolások uszodába járását, ennek módjáról tárgyal a polgármester az Agria Volánnal és a Klebelsberg Intézményfenntartóval.

7 turisztikai nagyrendezvényt támogat a város jövőre, kora tavasztól nyár végéig.
Fejlesztik a város közvilágítását, összesen mintegy 4 millió forintból.

Sürgősségi indítványként tárgyaltak sporttámogatásról. Az Egri FC tulajdonosváltása után
az utánpótlás kezelése bajban volt, az edzők és a játékosok így a felsőtárkányi klubhoz mentek.
Ingyenes pályahasználatot kapnak az önkormányzattól, mivel egri gyerekek, akik Egerben edzenek.
A Forrás Alapítvány 30 milliót nyert az Északi városrészt érintő közösségfejlesztésre.
A város helyet biztosít a programnak, kedvezményes bérleti konstrukció keretében a Kallómalom utcában. A testület legközelebb november közepén ül össze, november 27-én szerdán 16 órától pedig közmeghallgatást tartanak a Bartakovics Béla Közösségi Házban.