Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál

Énekegyüttesek, vegyeskórusok, énekkarok mutatkoztak be az idei Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztiválon, és Országos Kórusminősítőn. Az elmúlt héten tartott programon tíz kórus lépett fel a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A hangverseny mellett, szakmai előadások is várták az énekegyütteseket.

A Bánk Bán című opera részletével is fellépett az Agria Vegyeskar és az Egri Fertálymesteri Testület Férfi Kara az idei Regionális Kórusfesztiválon, melyen a résztvevő kórusok minősítést is kérhettek. A különböző énekegyütteseknek három évente szükséges megújítaniuk minősítésüket. Ember Csaba a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, és a fesztivál zsűritagja a program fontosságát emelte ki.
A zsűri tagja között szerepelt még a Kossuth, Liszt-Ferenc és Erkel díjas zeneszerző, zenepedagógus Professzor Szőnyi Erzsébet is, aki a jelenlegi zenei helyzetről beszélt televíziónknak.
A Minősítő Hangversenyen a mezőkövesdi Szent László Kórus is fellépett, akik Gála kórus minősítést kaptak.
Az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál három napos volt, és a Minősítő Hangversenyen tíz kórus mutatkozott be.