Összefogással a szegényekért

A szegénység elleni küzdelem világnapján négy egri ellenzéki párt képviselői osztottak meleg ételt a rászorultaknak. A képviselők egyetértettek abban: egyre inkább nő a szegénységben élők száma, és a jelenlegi helyzeten csak összefogással lehet változtatni. Az akció során a hajléktalan szállón élőknek és a rászorult családoknak osztottak ételt.

Babgulyás, kenyér, sütemény, ásványvíz-ezt osztották a rászorultaknak a Lehet Más a Politika, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, és az Együtt 2014 -Párbeszéd Magyarországért Pártszövetség képviselői a szegénység világnapján. Pál György MSZP-s képviselő szerint a szegénység elleni küzdelem nem politikai kérdés, hanem emberség kérdése. Úgy látja, ma egyre inkább nő a szegénységben élők száma.
Dr. Csarnó Ákos, az LMP képviselője szerint a társadalmi igazságosságért való küzdelem össznemzeti ügy, ezért fogtak össze az ellenzéki pártok. Hozzátette: nem az elmúlt három év hozadéka az, hogy egyre több a szegény ember, hanem az elmúlt húsz évé.
Dr. Szalóczi Géza, az Együtt 2014-PM képviselője úgy véli, a segítség, a jóság nem magánügy, és a jelenlegi helyzeten csak összefogással lehet változtatni.
A Demokratikus Koalíció képviselői is úgy érzik, hogy ma nem kapnak kellő segítséget a rászorultak, a kormánynak jobban kellene támogatnia a szegényeket.
A négy párt által szervezett akcióban mintegy kétszáz adag ételt osztottak szét az Északi-lakótelepen.