Kézírással másolják az Egri csillagokat

Kézzel másolták az Egri csillagokat a dobós diákok és tanárok az Országos Gárdonyi Emléknapon. Az elkészült kötetet Gárdonyi Géza unokája, Keller Péter előszavával adják majd ki. A műhöz illusztráció is készült a tanulók munkáiból.

Habis László polgármester és Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének igazgatója is iskolapadba ült és tollat ragadott, hogy átmásolja az Egri csillagok című művet az Országos Gárdonyi Emléknapon. A program Néző Sándornak, a Dobó István Gimnázium magyartanárjának ötlete alapján valósult meg.
A dobós diákok és az iskola dolgozói egy-egy oldal átmásolásával járultak hozzá az Egri csillagok egy különleges kiadásához. Az elkészült kézzel írt művet beköttetik, majd kiadják Keller Péter – Gárdonyi Géza unokájának – előszavával.
A programhoz kapcsolódóan az iskola meghirdette az Egri csillagok illusztrációs pályázatot. A beérkezett alkotásokat az intézmény galériájában állították ki. A művek a kötetbe is bekerülnek.
A Gárdonyi napon előadásokon, és internetes vetélkedőn is részt vehettek a tanulók. Az utóbbiba más iskola diákjai is bekapcsolódhattak.