Gárdonyi meglepetései

Kifestőkönyv és képregény is készült az Egri csillagokból. A meglepetés kiadványokkal az iskolásokat és a felnőtteket is megszólítják az ötletgazdák. A városvezetés az Országos Gárdonyi Emléknap előtt mutatta be az újdonságokat.

Műsorral fogadták a tinódisok a polgármestert és a városvezetés képviselőit, akik nem üres kézzel érkeztek az iskolásokhoz. Ajándékba mindenki megkapta a most elkészült Egri csillagok kifestőkönyvet. Ahogy Habis László fogalmazott: a kifestőkönyv tökéletes terméke a Gárdonyi Évnek. Összesen 1300 elsős és másodikos diák kapja meg a következő napokban.
Így festett az Egri csillagok képregény évtizedekkel korábbi kiadása. Ezt dolgozta fel most újra és mentette meg a feledés homálya elől Márkusz László és Zórád Ernő. A képregényt szintén szerdán leplezték le a közönség előtt. A készítők elmondták: nemcsak magyarul, angolul is olvasható lesz a Gárdonyi mű alapján készült alkotás.
A kezdeményezést a Heves Megyei Hírlap is felkarolta. A megyei napilap oldalain folyamatosan megjelennek majd a képregény részletei.
A bemutatón elhangzott: időszerű volt a Gárdonyi Évben feleleveníteni a képregényt. Az alkotók abban bíznak, hogy így még többen ismerkednek meg Gárdonyi életével és Eger városával is.