Jegyzői értekezlet

Amióta szétváltak az állami és az önkormányzati hatáskörök, azóta az együttműködésünk szorosabb, mert mindig van olyan feladat, amit csak együtt tudunk megoldani – mondta Horváth László kormánymegbízott, a Heves Megyei Kormányhivatal által összehívott jegyzői-szakmai értekezleten. A mostani értekezlet egyik fontos témája a közfoglalkoztatás volt. A jegyzők számára rendszeresen szervez értekezletet a kormányhivatal, hogy tájékoztassa a szakembereket a legfontosabb jogszabály-változásokról, problémákról.

Tájékoztatás és együttműködés – ez lehetne a mottója annak a szakmai értekezletnek, melyet a megye jegyzői számára szervez rendszeresen a Heves Megyei Kormányhivatal. A mostani rendezvényen hét szakmai előadást hallgathattak meg a jegyzők, szó volt például a hatósági jogalkalmazással, a pedagógus életpálya-modell bevezetésével és a kommunális hulladékszállítással kapcsolatos változásokról. Az utóbbi kapcsán Horváth László kormánymegbízott elmondta: a rezsicsökkentés miatt a szemétszállítás költségeit is mérsékelniük kell a szolgáltatóknak, de van olyan szolgáltató, amelyik a költségeket az önkormányzatra hárítaná, így erről a témáról, és az ezzel kapcsolatos jogszabály-változásokról is beszélni kell. Ugyancsak fontos napirendi pontja volt az értekezletnek a közfoglalkoztatás ügye.
Az országos téli közmunka- programban mintegy kétszázezer fő vesz részt, megyei szinten nyolc-kilencezer embert érint majd.