Férfi OB I.: ZF-Eger – Szentes 16-6

A férfi vízilabda OB I-ben a harmadik fordulóban a Szentest fogadta a bajnoki címvédő ZF-Eger együttese. Ezúttal tíz góllal nyertek az egriek. Pénteken 19 órától igazi rangadó következik a Szolnokkal, az eredeti kiírástól eltérően hazai pályán, mivel a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot.

A Szentes ellen Gerendás György visszatért a kispadra, letelt az egymeccses eltiltása. Vele együtt Biros és Bedő is újra sapkát húzott. Ezúttal Bundschuh Erik maradt ki, helyén Zalánki Gergő játszott. Az egri szakvezetés úgy döntött, hogy a Szentes ellen Meixner Marcell véd.
Az első gólt a vendég szentesiek, Nagy Márton lőtte. Az első negyedben egri oldalon még csikorgott a gépezet. A szentesi Horváth Alex jól védett, támadásban pedig többször is hibáztak az egriek, így 3-3 volt az első nyolc perc után az állás. A folytatás már jóval megnyugtatóbban sikerült. A másik három negyedben a Szentes összesen lőtt annyi gólt, mint az elsőben, míg az egriek 13-szor voltak még eredményesek. 16-6-ra nyert az Eger. A vendégektől a meccs végére öten kipontozódtak. Az utolsó percekben – mivel csak 11 mezőnyjátékost neveztek a szentesiek – már cseréje sem maradt Fülöp Tibornak, a vendégek mesterének.
A harmadik forduló ismét bővelkedett meglepetésekben. Az FTC hazai pályán kapott ki az újonc KSI-től, de ugyanez a sors várt a Vasasra, akik a Pécs előtt hajtottak fejet. Mindkét esetben 11-10-es vendégsiker született.
Pénteken 19 órától ezúttal igazi rangadó következik a Szolnok ellen, az eredeti kiírástól eltérően hazai pályán, mivel a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot.

A 3. forduló eredményei:
A Híd Szeged – Kaposvári VK 19-5
Racionet-Honvéd – Debreceni VSE 10-7
Széchenyi Bank FTC – KSI SE 10-11
TEVA-Vasas – PVSK-Füszért 10-11
BVSC-Zugló – Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 8-14
ZF-Eger – Valdor Szentes 16–6 ä
OSC-Újbuda – Hegyvidék-Ybl 17-9