Megyei közgyűlés

Horváth László kormánymegbízott kapta idén a dr. Jakab István emlékgyűrűt. Az elismerést a megyei közgyűlés előtt adta át dr. Jakab István özvegye. A megyei testületi ülésen beszámoltak az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról, mely az elnök szerint kiegyensúlyozott volt.

A napirendek előtt átadták a dr. Jakab István emlékgyűrűt. Az elismerést kilencedik éve adományozza a megyei közgyűlés első elnökének özvegye. dr. Jakab Istvánné elmondta: a díjazott mindig olyan személy, aki munkája során és magánemberként is sokat tesz Heves megyéért, az itt élő emberekét. Idén Horváth László kormánymegbízott kapta az elismerést. A megyei közgyűlés a díjátadás után kezdődött. A képviselőknek most is Czinege László megyei rendőrfőkapitány számolt be a rendőrség munkájáról. Mint mondta: az utóbbi időben az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzéséért megerősítik a rendőri jelenlétet a dél hevesi térségben. Szabó Róbert elnök beszámolt a megye első féléves gazdálkodásáról, amelyet mint mondta a kiegyensúlyozottság jellemzett. A megyei önkormányzat költségeinek meghatározó
részét a működési kiadások tették ki. A kötelező feladatellátásra és a működési kiadások fedezésére pályázatot nyújtanak be vissza nem térítendő támogatásra. Döntött a testület arról is, hogy segítik a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének munkáját.