Virágos Egerért

A verseny célja a kulturált és vonzó lakókörnyezet, településkép kialakítása, a helyi lakosok összefogásának ösztönzése és a környezettudatos gondolkodás erősítése. Huszonegyedik alkalommal osztották ki magánszemélyeknek, cégeknek és oktatási intézményeknek a Virágos Egerért, Szép környezetért verseny díjait.

Az ünnepségen nívódíjakat és különdíjakat adtak át, valamint számos kategóriában oktatási, idegenforgalmi, ipari és lakossági kategóriában jutalmazták a virágos ablakokat, balkonokat, előkerteket. Nemcsak a nagy cégek városszépítő munkáját értékelte az egri önkormányzat, a társas és családi házak homlokzatait, kertjeit is
díjazta. A 2013. évi verseny egyik új eleme, hogy a várost járva a versenyszervezők, a zsűri tagjai és a Fertálymesterek – a benyújtott pályázatokon túl – a kiemelkedően színvonalas virágos homlokzatok, kertek, előkertek kialakítóit is felkérték, hogy vegyenek részt a versenyben. A városvezetés évről évre bővíti a kategóriákat és biztatja a magánszemélyeket és magánszállásadókat is, hogy nevezzenek be a versenyre.
Pók Ignácnénak a kertészkedés az élete. Öt éve nevez be a versenyre, korábban több díjat is nyert, idén a Családi ház homlokzat és kert kategóriájának aranyfokozatát nyerte el.
Kereskedelmi kategóriában a Király Patika, az oktatási intézmények kategóriájában megosztva a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és a Bornemissza Gergely Szakközépiskola vihette haza idén az első díjat. Eger azzal is büszkélkedhet, hogy tavaly a Miniszterelnöki díjat hozta el a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyről.