Fejlesztések, programok a főiskolán

Komplex nyelvi program, képzések, Gárdonyi-Bródy emlékkonferencia, országos nyelvi verseny – az Eszterházy Károly Főiskola legfontosabb eseményei, tervei a közeljövőre. Az elképzelésekről, a megvalósult fejlesztésekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Komplex, úgynevezett nemzetköziesítési pályázatot nyert a főiskola, melynek keretében 2 éven keresztül 300 millió forintos támogatással idegennyelvi programot indítanak. Ezzel segítik a hallgatók és az oktatók európai mobilitását, a képzés- és kutatásfejlesztést – mondta el Prokajné Szilágyi Ibolya. Most felmérik a nyelvoktatási kapacitást, s ezt követően minden idők legnagyobb idegennyelvi programját indítják el, s ennek nyomán sokan szerezhetnek nyelvvizsgát, bővül a szolgáltatások köre a lektorálás és tolmácsolás terén is. Ezzel együtt jár a saját tananyagfejlesztés is.
Gárdonyi Géza és Bródy Sándor tiszteletére tavasszal hirdették meg a főiskola programsorozatát, a héten a 10. rendezvényt tartják. 40 neves előadó, köztük hallgatók, doktoranduszok szólnak a témáról – tudatta Kusper Judit, az Irodalomtudományi tanszék munkatársa.
Minden esztendőben Egerben tartják a pedagógusjelöltek országos helyesírási versenyét, az idei lesz a 24. Dr. Zimányi Árpád tanszékvezető elmondta még: rangos konferencia kíséri a rendezvényt, s kiemelt témaként kezelik a határon túli magyarság nyelvhasználatát. Így több külföldi intézmény előadóit is meghívták.
Herczeg Béla a főiskola első osztályban játszó női kézilabdacsapatáról adott tájékoztatást. Kiemelte: valamennyi csapattag itt az intézmény diákja, ebben egyedülálló a gárda. Fejlődik a teljesítmény, s nagy lehetőség, hogy világsztárokkal találkozhatnak a mérkőzéseken.
A sajtótájékoztató végén dr. Liptai Kálmán rektor a közönség figyelmébe ajánlotta az intézmény új kommunikációs csatornáját, mely a www.palettaonline.hu címen érhető el.