Perlik a rendőröket

Folytatódik a gyöngyöspatai romák diszkriminációjáról szóló per az Egri Törvényszéken. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ellen indított pert a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet. A második tárgyalási napon tanúkat idéztek be.

Tanúk meghallgatásával folytatódott a gyöngyöspatai romák diszkriminációja ügyében indított per az Egri Törvényszéken. A pert a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet indította a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ellen. Szerintük etnikai alapon diszkriminálták a gyöngyöspatai romákat, amikor 2011-ben szélsőséges szervezetek járőröztek és igazoltattak a településen. A másik fél szerint a legfontosabb szempont a közbiztonság megerősítése, tekintet nélkül az etnikai szempontokra.
Érpatak polgármestere szerint a rasszista bélyeget fegyverként használják a roma elkövetők, miközben a rendőrök jogszerűen jártak el velük szemben. Azt mondja: szerinte a hasonló ügyek a közérdeket sorvasztják el az egyéni érdekek figyelembevétele okán és ezen változtatni kell. Az ügy egyébként dvd felvételek megtekintésével folytatódik az Egri Törvényszéken.