Húsz éve túráznak

Több évtized alatt bejárták Magyarország, Erdély, Felvidék, Kárpátalja hegyeit, történelmi emlékhelyeit, tagjaik ma már gyermekeiket, unokáikat is elviszik a túrákra. Jubileumi kiállítással ünnepelt a Forrásban a Vándorlók Baráti Köre és a Forrás Szabadidős DSE.

A dalt 20 éve éneklik a baráti kör és az egyesület tagjai a kirándulásokon. Most a Forrásban rendezett jubileumi fotókiállításon üdvözölték így egymást. Régi és új tagok, barátok, családtagok elevenítették fel az élményeket, emlékeket. Volt, aki az unokáját is elhozta, hiszen a két egri természetjáró közösség generációkat fogott össze, és családok számára szervez mai is programokat.
A húsz év alatt a túrázók bejárták Erdély, Felvidék, Kárpátalja hegyeit, történelmi emlékhelyeit. A szervezők programjaikat mindig az aktuális történelmi eseményekhez igazították. Például, amikor Szlovákia belépett az Unióba és megnyitotta határait, Komárom és környékére látogattak el a közösség tagjai. De elsőként tekintették meg az Ipolytarnócon nemrég felfedezett ősfákat is.
Kovács Katalin az egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója köszöntőjében azt hangsúlyozta a Vándorlók Baráti Köre igazi közösség, amelyben a tagok egymásra is odafigyelnek, a A Forrás Szabadidős DSE pedig mindig is meghatározó szerepet töltött be az egri civil életben.
Román Gáborné, a Forrás egykori igazgatóhelyetteseként egyik alapítója volt a közösségnek és ma is aktív tagja, támogatója. Megnyitójában köszönetet mondott áldozatos munkájukért az alapítóknak: Kriston-Kőműves Zoltánnénak a elnökének és a túravezetőknek: Mácsár Beátának és Juhász Istvánnak. Kiemelte: a kiállított fotók életképek, amelyek felidézik a gyanta és cserszagú erdőt, tarka, virágos rétet.
A kiállítást október 24-én tekinthető meg.