Cukiságfaktor:10 – macskakiállítás a körcsarnokban

Hatalmas Maine Coon, szőrtelen szfinxmacska, brit rövidszőrű, sziámi – és még hosszasan lehetne sorolni, milyen fajtájú macskákat hoztak el gazdáik Egerbe, a körcsarnokba, a Nemzetközi Macskakiállításra. A hagyományos bírálat mellett a közönség számára látványosabb, ringes bírálatot is tartottak.

– Gyűrűs hosszú farok, pamacsok, ami a fajtára jellemző, és a tappancsok között a szőrpamacs.
Ilyen a Maine Coon macska. Hatalmas termetű, és nagyon szeretnivaló. A szőr a tappancsok között, a nagy bunda akkor alakult ki, amikor még kint éltek a farmokon. Hella 11 éves nősténycica, talán a világon ő nyerte a legtöbb díjat. Negyvenszeres kiállítás-győztes, százötvenszeres fajtagyőztes.
A szfinxmacska megosztja az embereket, vagy elsőre megszeretik, vagy rá se bírnak nézni. A közelmúltban terjedt el Magyarországon, állítólag ő is divatmacska. De gazdája nem ezért szereti, hanem mert nagyon kedves. Különlegesség volt a bengáli fajta is. Az ázsiai leopárdmacska és a házimacskák keresztezéséből született.Szombaton 120, vasárnap 80 cica mutatkozott be a körcsarnokban – a macskabarátok nagy örömére. A nemzetközi kiállítást a HungaroCat szervezte. A cicákat egy német, egy lett és egy magyar bíró bírálta el. Volt hagyományos és ringes bírálat. Elmondták azt is, hogy hogyan kell kinézni az adott fajtájú macskának, még a fajták történetéről is meséltek a bírók. A legnépszerűbb macskák a brit rövidszőrűek, a bengáli, a szfinx és a Maine Coon.
A nemzetköz macskakiállításon a Macskavilág Alapítvány örökbefogadó hétvégét is tartott. Így nemcsak nézni lehetett a cicákat, hanem egyet akár haza is vinni.