Meseautók – XIII. Egri Régi Jármű Találkozó és Túra

Százhatvan kilométeres túra, vasárnap pedig kiállítás – ez volt a XIII. Egri Régi Jármű Találkozó és Túra programja. A régi autók és motorok bejárták a Bükkalját, hat állomáson feladatokat oldottak meg. De a lényeg nem ez volt. Megmutatták egymásnak és a kíváncsi embereknek a büszkeségeiket, a szépen felújított járműveket.

A régi járművek tulajdonosai azt mondják magukról: olyanok, mint egy nagy család. Már érkezéskor megcsodálták egymás járművét.
A felsőtárkányi szállásról vágtak neki szombaton a 160 kilométeres túrának. A túra nem időre megy, így volt idejük szétnézni a környéken. Hat állomáson hat feladat várt rájuk. Volt, ahol vizet kellett lopózni, olajat mérni vagy baltával eltalálni a céltábla közepét.Vasárnap az Eszterházy téren állították ki az autókat és motorokat.
Először jelent meg régi járművel a Magyar Autóklub az egri találkozón, részeg szemüveggel kampányoltak az ittas vezetés ellen, és először kötötték össze véradással is a rendezvényt. A találkozóra 93 régi autó és motor érkezett.