ZF-Eger: indul az új szezon

Az elmúlt szezonban igen csak magasra tették a mércét az Egri Vízilabda Klub csapatai és játékosai a dupla bajnoki címmel, a női kupagyőzelemmel, és a nyári nemzetközi eseményeken is szép sikereket értek el a válogatott játékosok. Idén is bajnokesélyes csapatokkal kezdik a 2013/14-es szezont – hangzott el a klub tájékoztatóján.

A jó munkához ma már elengedhetetlen a biztos pénzügyi háttér. A két legnagyobb támogató, a város és a ZF Hungária most is a csapat mellett áll sőt, az egyik nagy sportszergyártó céggel is sikerült megállapodást kötni – mondta Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke.
A női csapattól a két leggólerősebb játékos, Antal Dóra és Keszthelyi Rita távozott. A helyükre eddig sikerült megszerezni Ráski Lillát a BVSC-től és az angol válogatott Francesca Claytont, de még további érkezők várhatók. Kelemen Attila munkáját a japán és angol kitérő után Egerbe visszatérő Rüll Csaba segíti.
A férfiaknál nagy volt a mozgás. Szécsi, Seman, Mezei, Chilkó és Gerritse helyére Sántavy, Zalánki, Meixner, valamint a friss világbajnok Hárai és Bedő érkezett.
Gerendás György tizedik, egyben utolsó évét kezdi az egri kispadon. Mint elmondta, sokat erősödtek az ellenfelek, de az új egri keret van olyan jó, mint a tavalyi, akik bajnoki címet szereztek. Gerendás munkáját a Tóth Kálmánt váltó Dabrowski Norbert segíti az új szezonban, aki jövőre átveszi a vezetőedzői posztot.
A játékosok mellett most mutatták be hivatalosan Kis Szabó Ervin bEGERjedve című könyvét is, ami az elmúlt szezon sikereit eleveníti fel. A tájékoztató végén dr. Ulrich Diller, a klub társadalmi elnöke a sajtótájékoztatónak helyet adó pékség nevében mutatta be azt a tortakülönlegességet, ami az Egri Vízpóló Torta nevet viseli. A hétvégén a fiúk már bajnoki mérkőzéssel kezdenek. Szombaton az FTC-nél vendégeskednek Birosék.

NŐK
Távozott: Antal Dóra (California Golden Bears – Berkeley Egyetem, USA), Keszthelyi Rita (Geymonat Orizzonte Catania – Olaszország), Miló-Sidló Franciska (Újpest VSE)
Érkezett: Ráski Lilla (BVSC-Zugló), Francesca Clayton (City of Liverpool SC – Nagy-Britannia)
Rüll Csaba (másodedző – Nagy-Britannia)

FÉRFIAK
Távozott: Chilkó Márton (Debrecen VSE), Lukáš Seman (A-Híd Szeged VE), Mezei Tamás (BVSC-Zugló), Szécsi Zoltán (Kaposvári VK), WiWo Gerritse (Hollandia)
Érkezett: Bedő Krisztián (BVSC-Zugló), Hárai Balázs (TEVA-Vasas), Sántavy Máté (EKF-EgerFood-Imola), Meixner Marcell (BVSC-Zugló), Zalánki Gergő (saját utánpótlásból)
Dabrowski Norbert (BVSC-Zugló – másodedző)

Következik:
Férfi OB I., 1. forduló
Széchenyi Bank-FTC – ZF-Eger
Budapest, Népliget, 2013. szeptember 7., 18:00