Kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, vizuális kísérletek születnek

A hely szelleme, vagyis a helyszín élményanyaga adja a témát a Slow Film Workshop fiatal filmeseinek. A főiskola mozgóképkultúra tanszéke idén két helyszínen rendezte meg a hagyományos filmműhelyt: Sárospatakon kezdtek, Egerben fejezik be a munkát. 2013-tól Egerhez tartozik a Comenius Tanítóképző Főiskola, a tanítóképző diákjai most először tudtak bekapcsolódni a ilmműhely munkájába.

Az idei Slow Film Workshop Sárospatakon kezdődött, ott töltöttek egy hetet az EKF és a Comenius Tanítóképző Főiskola hallgatói. Idén vált ugyanis a Comenius az Eszterházy Károly Főiskola részévé.  A hallgatók mellett néhány sárospataki gimnazista is bekapcsolódhatott a munkába. A workshop Egerben folytatódott.
Tavaly kilenc országból érkeztek a Slow Film Workshopra, idén kicsit kevesebben, mert későn tudták meghirdetni.   A téma a hely szelleme, vagyis a helyszín vizuális, szociológiai, kulturális élményanyaga. A hallgatók itt végigélhetik a filmkészítés folyamatát. Kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, vizuális kísérletek születnek a tíz nap alatt.  A műhely résztvevői vasárnap utaznak haza, a filmeken még otthon is dolgozhatnak. A Sárospatakon és Egerben forgatott filmeket szeptember végén mutatják be.