Nyáresti muzsika

Örökzöld dallamok csendültek fel hétfőn este a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes előadásában. A hét tagú cigányzenekar fiatal tagjai a magyar nóta, csárdás, verbunkos mellett keringőket, operetteket adtak elő a Vitkovics Alkotóházban.

Nyáresti Muzsika címmel indított koncertsorozatot az Egri Kulturális és Művészeti Központ. A rendezvény során a barokktól napjaink zenéjéig hallhatnak összeállítást az érdeklődők neves énekes és hangszeres előadók repertoárjából.
Legutóbb a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes adott koncertet Egerben. A zenekar 2012-ben alakult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. működtetésével. Tagjai valamennyien képzett zenészek, a muzsikusok átlag életkora 28 év. Céljuk a magyar cigányzene magas színvonalú képviselete. Koncertjeiken a népzenén, cigányzenén és operett-részleteken kívül neves zeneszerzők – így Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Hubay Jenő, vagy Farkas Gyula – darabjait játsszák.
A koncertsorozat legközelebb július 29-én este hat órakor nápolyi dalesttel folytatódik a Vitkovics Alkotóház és Művésztelep belső udvarán.