Lehet kérni a lomtalanítást – még hét időpont van

Nem egészen három hónap alatt 741 címről gyűjtötték be a lomokat a Városgondozás munkatársai. Mint ismeretes, áprilisban újfajta lomtalanítást vezetett be a Városgondozás. Nem két hétig tart, hanem tavasztól novemberig, és előre megadott időpontok közül választva lehet kérni a lomok elszállítását.

Áprilisban és májusban egy-egy, júniusban két időpontot is meg lehetett jelölni, novemberig még hét olyan időpont van, amikorra lehet kérni a lomtalanítást. A Városgondozás eddig csaknem 116 és fél ezer kilogramm bútort, elektronikai hulladékot, ruhát, feleslegessé vált tárgyat szállított el 741 címről. Július végére már több mint ezer helynél tartanak majd, ehhez képest kevés volt a reklamáció. Az újfajta lomtalanítás – úgy tűnik – jól vizsgázott.
Általános hiba, hogy az utcalistából bejelentkezéskor nem választják ki az utcanevet, utólag kell pótolni. A társasházaknak, lakásszövetkezeteknek a Városgondozás jelezte, hogy együtt kell jelezniük, mikorra kérik a lomtalanítást, egyesével a lakók nem igényelhetik a hulladék elszállítását.