Iparos napközi

Pálya-, illetve iskolaválasztás előtt álló, felső tagozatos általános iskolás gyerekeknek szervezett iparos napközis tábort a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gyerekek az öt nap során fúrhatnak, faraghatnak, süthetnek, főzhetnek, szerelhetnek, üzemlátogatásokon, játékos és sportprogramokon vehetnek részt.

A kamarák már régóta foglalkoznak pályaválasztással, pályaorientációval, de nem csak a hagyományos osztályfőnöki órákkal és gyárlátogatásokkal lehet az általános iskolás gyerekek és szüleik figyelmét felkelteni. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új kezdeményezése az 5-7. osztályosoknak meghirdetett iparos napközis tábor.
Húszan jelentkeztek a táborba. A hétfői ismerkedés után kedden délelőtt a fiúk a kosárfonás, míg a lányok a női szabó mesterség egyes fogásait próbálhatták ki gyakorlott vállalkozók, szakoktatók irányításával.
Vannak olyanok résztvevők is, akik egy egy szakmában – családi segítséggel – már némi gyakorlatra tettek szert.
Az öt nap során több helyi gyárba is ellátogatnak a gyerekek, de a rögtönzött felmérés szerint azok a foglalkozások a legnépszerűbbek, ahol saját maguk alkothatnak a rendelkezésre álló alapanyagokból. A programban így lesz többek között festés, cukrászat és virágkötés is.