Egri Küzdősport Klub

A profi ökölvívás egri meghonosításán dolgoznak a nemrég alakult Egri Küzdősport Klub tagjai. Az új sportcentrumban e mellett kick box és thai box szakosztályokat is indítanak.

Tóth László, az Egri Városi Sportiskola főiskolás ökölvívója a kazanyi, oroszországi Universiadéra készül. Nincs ebben semmi meglepő, ha csak az nem, hogy mindezt nem csak a Sportiskola Hadnagy úti edzőtermében teszi, hanem az újonnan alakult Egri Küzdősport Klub új, Homok utcai edzőtermében is. A felkészítő edzők is ismerősek az EVSI-ből.
Itt azokra az emberekre gondolnak, akik nem mindig érnek rá a Sportiskola hétfő-szerda-péntek 16:30-18:30-as tréningjein részt venni. A terem jelenleg minden küzdősportra alkalmas, kivéve ami földharcot igényel, de a bővítési tervek között ez is szerepel. A fő profil a profi ökölvívás és a kick box, illetve később a thai box.
Nagy Ferenc jelenleg 28 fővel foglalkozik, akik a kick box mellett kung fu és kempo versenyeken is indulnak. Két hónapig készült a terem, ami Eger vonzáskörzetében az egyik legjobban felszerelt küzdősport centrum. Az edzések nem azzal kezdődnek és végződnek, hogy elő kell szedni, vagy el kell tenni a sportszereket, hanem már minden a helyén van.