Gazdag egri nyár

Egy fiatal pár egy hónapig lakhat Egerben a város vendégeként: blogolhat, fotózhat, élményeit megoszthatja a közösségi oldalakon a „Költözz Egerbe!” pályázat keretében, idén is lesz Casting, keresik az Egri Csillagok szereplőit. Az egri nyár arca Fesztbaum Béla színművész és Herczeg Flóra lesz. Minderről Budapesten, a Történeti Múzeumban országos sajtótájékoztatón adtak hírt.

Fegyveres támadás szakította félbe a hivatalos sajtótájékoztatót, a gyűrűjét kereső török alulmaradt a viadalban, de szabadon távozhatott.
Fontos, hogy – a város jelmondatra is utalva – mindenkinek legyen egy története Egerről – mondta el Habis László polgármester. A Gárdonyi emlékév és a Bródy emlékév egyfajta keretet ad ennek, s a város hagyományos rendezvényei, a bikavér ünnep, a tavaly óta egrivé lett Kaláka Fesztivál is. Irodalmi fesztivál, festőverseny is színesíti a programsorozatot. A város beruházásai, a strand bővítése, a Márai látogatóközpont kialakítása, a belváros megszépítése is azt szolgálja, hogy új élményekkel várja a város vendégeit.
Szívvel-lélekkel egri Fesztbaum Béla színművész, aki az idei nyár egyik arca lesz, mint mondta, édesapja öröksége is kötelezi arra, hogy Eger jó hírét keltse.
A város háziasszonya Herczeg Flóra lesz.
A Casting tavaly nagy sikert aratott, idén is keresik az Egri Csillagok szereplőit.
A Költözz Egerbe! pályázaton olyan fiatal párt keresnek, akik július közepétől egy hónapon át Egerben élnének, vállalkoznának a város újrafelfedezésére, s élményeiket a széles nyilvánossággal is megismertetnék. ellátást, belépőket, költőpénzt kapnak.