Eger – Stuttgart – Pápa

Az Egri Veterán Vízilabdások valamint a PSV Stuttgart öregfiúk csapatának 27 éve tartó együttműködése idén új szakaszába lépett. A két csapat korábban minden évben egy-egy mérkőzést játszott Magyarországon, illetve Németországban. A idei nyári, egri találkozó egy három csapatos tornává nőtte ki magát, mivel a két együtteshez harmadiként csatlakozott az OB II-es Pápa is.

Az elmúlt évek rutinja, vagyis az oda-visszavágó mérkőzések után idén újítottak a felek. A Bárány uszodában már nem két, hanem az OB II-es Pápával együtt három csapat mérkőzött az elsőségért. A stuttgarti rendőregyesület és a régi Egri Dózsa öregfiúk közötti kapcsolat még 1986-ban indult. Azóta már a 48. mérkőzést játszották egymás ellen, bár ahogy azt már korábban is megfogalmazták, ma már nem az eredményen van a hangsúly. A stuttgartiaknál változás volt az egyesületi vezetésben. 26 év után átadta a stafétát a fiataloknak az idén 74 éves Manfred Heinold.
– Remélem, a klubunk halad tovább, előre azon az úton, amit elkezdtünk. Annál is inkább, mert az utóbbi időben egyre sikeresebbek vagyunk. Egy osztállyal feljebb lépett az első csapatunk, egyre többen vízipólóznak nálunk. A Baden-Würtenbergi Kupában pedig magasabb osztályban szereplő csapatokat vertünk – nyilatkozta a PSV Stuttgart korábbi elnöke.
Mivel az idei találkozóra kevesen jöttek el, így a stuttgartiakat az Egri Veterán Vízilabdások Egyesületének tagjai segítették ki játékosokkal. Az idei esemény három csapatos mini-tornává bővült, mivel az OB II-es Pápa – a korábban Egerben szereplő dr. Ferenczy Tamásnak köszönhetően – elfogadta a meghívást.
A nemzetközi eseményt a városi önkormányzat is támogatta. A tornát a pápaiak nyerték az Eger és a Stuttgart előtt. A látogatásnak csak egy kis részét tették ki a vízilabda mérkőzések, hiszen a vendégek családostól érkeztek. Legközelebb, szeptemberben, 49. alkalommal Stuttgartban találkoznak egymással a csapatok.