Bornemissza Kupa: 3 EVSI-arany

A Bornemissza ökölvívó emlékverseny szombati döntőibe összesen öt egri versenyző, három fiú és két lány került be. Közülük hárman, Oláh Eszter, Könnyű Richárd és Szendrei Péter aranyérmesek lettek, így nagy eséllyel utazhatnak a korosztályos magyar válogatott tagjaként a nyári kontinensbajnokságra.

Az ifjúságiaknál Fehér Márió és Váradi Tamás, a junioroknál Lakatos Gábor, míg a nőknél Lakatos Alexandra és Balogh Anna révén öt bronzérmet is szereztek az EVSI sportolói. Az öt döntősből kettő, a junior 54 kg-ban Balogh Elemér és a női 64 kg-ban Fülep Emese ezüstérmes lett.
A másik három döntős közül az ifjúsági 60 kg-ban Könnyű Richárd a bajai Gálos Rolandot egyhangú pontozással verte.
Könnyű így valószínűleg az augusztusi rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságon szereplő magyar csapatba is bekerült.
Női 69 kg-ban a többszörös magyar bajnok Papp Nikoletta és az egri Oláh Eszter összecsapását 2-1-es pontaránnyal az egri sportoló nyerte.
Az ifjúsági 91 kg-ban Szendrei Péter a debreceni Molnár Dávidot egyhangú pontozással múlta felül. Februárban még Molnár győzött.
Az EVSI sportolói így három arany, két ezüst és öt bronzérmet szereztek. Tizenegy egri indulóból tíz éremmel zárta az idei versenyt.
Az egri ökölvíváshoz kapcsolódó hír, hogy Eger lesz a Nógrád, Heves és Borsod megyét magába foglaló régió ökölvívó központja.