65 éves az OMSZ

Május 10-e a mentők napja. Hatvanöt évvel ezelőtt, 1948. május 10-én a két elődszervezet, az 1887-es alapítású Budapesti Önkéntes Mentő Egylet és az 1926-os Vármegyék és Városok Országos Mentő Egyesületének jogutódaként jött létre az Országos Mentőszolgálat. Ezekben a napokban szerte az országban, így Egerben is megemlékeztek a mentősök jubileumáról.

A megyeházán tartott ünnepi megemlékezésen a társszervek, így a rendőrség, a katasztrófavédelem és a kórházak képviselői is megjelentek. Az esemény nyitó előadásában Szalontai László idézte fel a magyarországi és Heves megyei kezdeteket.
Az Országos Mentőszolgálat jelenéről és jövőjéről dr. Breintenbach Géza, az Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója beszélt. Az OMSZ Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye hétezer dolgozóval. A szervezet régiókra tagolódik, Heves megye Nógráddal és Borsoddal közösen alkotja az Észak-Magyarországi Régiót. A jövővel kapcsolatban kiemelte, a mentés- és vállalatirányítási rendszer országos fejlesztésére két uniós program nyújt pénzügyi segítséget összesen 4,1 milliárd forint értékben. Ebből többek között hatvan mentőállomást újítanak fel az ország területén.
Az egri iskolások kulturális előadása után orvosigazgatói elismeréseket és hűségjutalmakat adtak át.