Duatlon testnevelés óra a Keményben

A Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola duatlon sportágban elért kimagasló eredményei nem véletlenül születtek. Az iskolának saját országúti versenykerékpárjai vannak, amit nem csak a versenyeken használnak a diákok. A duatlont testnevelés óra keretében is tanítják.

Így is lehet testnevelés órát tartani. A Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola diákjai tanóra keretein belül a duatlonnal, vagyis a futásból és kerékpározásból álló sportággal ismerkednek. A futás nem gond, ahogy mondják: a láb mindig kéznél van, viszont a helyes kerékpározás elsajátítása nem is olyan egyszerű.
Az iskolának ma már saját versenyistállója van új, vékony kerekű országúti kerékpárokból.
A sportiskolai programnak köszönhetően, normatív támogatásból több mint 20 országúti versenykerékpárt használhat oktatási célra az iskola.
Ezek a kerékpárok nem csak a versenyre felkészülést szolgálják, hanem az iskola valamennyi tanulója használhatja. Ezért is szerveznek például rendszeres hétvégi kerékpáros túrákat is. A különböző versenycsapatok is igen eredményesen szerepeltek a diákolimpiai döntőben. Ebben a tanévben a helyezések mellett három csapat és egy egyéni aranyérmet nyertek a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola tanulói.