Lesz meccs?

Az utóbbi napok sporthíreinek elejére került az Egri FC, de nem a teljesítmény, hanem a kialakult csődhelyzet miatt. Szombaton Vácott a Péccsel játszanak, de a héten kérdésessé vált a bajnoki folytatás. Pénteken délelőtt megbeszélést tartottak az érdekelt felek, amelyre hiába várták az egrieknél februárban többségi tulajdont szerző angol John Marshallt. A kisebbségi tulajdonos, Kocsis Zoltán azt állította, sikerült egy válságkezelő céggel megállapodni, biztosított a szezon befejezése. A játékosok és a szakvezetés viszont nem így gondolja, vagyis továbbra is kérdéses a szombati NB I-es bajnoki az Eger és a Pécs között.

A hétvégi, Vácra kiírt Eger – Pécs mérkőzéssel kapcsolatban Tóth Dénes, klubmenedzser leszögezte, a csapat játszani akar, nincs sztrájk, de a rendezés költségeiről mindkét tulajdonos korábban azt nyilatkozta, nem tudja felvállalni.
– Jelen pillanatban egy patthelyzet van, hogy mi mennénk, de nincs mivel és nincs hová. Ez nagyon nagyon fontos azzal szemben, amely elhangzott a sajtóban, hogy a játékosok nem akarnak játszani, mert három hónapos tartozás van. Szó sincs ilyenről, tény és való, hogy van a játékosok felé tartozás, de nem azért nem akar a csapat játszani – tette hozzá ezzel kapcsolatban a klubmenedzser.
Mint elhangzott, mivel nincs megállapodás a klubvezetés és a játékosok között a béreket, azok kifizetését illetően, csak a csődhelyzetről hallani, így több hónapja társadalmi munkában focizik a csapat. A tartozások pedig egyre nőnek. A játékosok hiányolják a jövőképet és azt, hogy tájékoztassák őket az eseményekről. Kocsis Zoltán, kisebbségi tulajdonos új fejleményről számolt be: egy válság-, illetve adósságmenedzseléssel foglalkozó cég segítene a klubnak.
– Sikerült megállapodni. Hétfőn vagy kedden írásba rögzítve kerül a megállapodás, ami alapján a klub működése a hátralevő időszakra mindenféleképpen biztosított lesz – mondta Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. kisebbségi tulajdonosa.
A kisebbségi tulajdonos állítása szerint ez a cég a tartozásokat, követeléseket megvásárolja, a tulajdonrészére zálog ajánlatot tett, ami 50 millió forint. Ebből megkezdődhetnének a kifizetések és finanszírozható a hátralevő időszak. A szakvezetés és a játékosok részéről viszont ezt jogilag nem tartják kivitelezhetőnek, annál is inkább, mert a beszállítói, a korábbi támogatók és a játékosok, szakvezetők felé fennálló tartozás szerintük meghaladja a 150 millió forintot. A megbeszélésen jelen levő Rázsi Botond alpolgármester azt hangsúlyozta, a város a tulajdonosok és szponzorok vitájában nem kíván részt venni, mivel nincs tulajdonrésze a klubot működtető Kft-ben, de amit segítségként eddig meg lehetett adni a klubnak, azt megadták. Csak olyan egyesületet támogatnak, ahol minden tisztán, követhetően és átláthatóan működik. A játékosok az elhangzottak ellenére délelőtt még nem láttak garanciát arra, hogy be tudják fejezni a szezont. Arra kérték a kisebbségi tulajdonost, nevezze meg a támogató céget. Ez adásunkig elmaradt, ezért még nem dőlt el, hogy lesz-e szombaton Eger – Pécs mérkőzés Vácott.