Herczegek kiállítása

Közös kiállítással jelentkeztek a Herczeg család művésztagjai: Herczeg István festőművész, Herczeg László dekorációs szakember és ifj. Herczeg István üvegművész. A Forrásban nyílt tárlaton régi használati tárgyakat, festményeket, családi fotókat, üvegtárgyakat mutattak be a családtagok.

Herczeg Flóra énekével kezdődött a Herczeg család kiállításának megnyitója a Forrásban. Herczeg István festményeit, a testvér Herczeg László fotóit, ifj. Herczeg István pedig üvegdísztárgyait állította ki a tárlaton, de válogatást láthatunk a család által gyűjtött használati tárgyakból is.
A grafikus és festőművész munkái között például akvarellel,olajgrafikával készült, főképp a keresztény európai kultúra hatását tükröző képek és török miniatúrák láthatók. Herczeg László a fotóin családi, baráti pillanatokat örökített meg. Ifj. Herczeg István használati és dísztárgyakat, például parfümös üvegeket, medalionokat állított ki. A művész több mint húsz éve készít üvegtárgyakat, melyek színezésére egy általa kifejlesztett technikát alkalmaz.
A Herczegek kiállítása június 4-éig látható a Forrás Galériában.