Lesz pénz a következő évadra

Biztosított a következő évad működése -jelentette be Habis László polgármester és Blaskó Balázs színházigazgató a következő évad műsortervének sajtótájékoztatóján. Zenés sikerdarabokkal, vígjátékokkal, verses drámával várják majd a közönséget. Műsoron lesz többek között a Padlás, a Hippolyt a lakáj, a Csongor és Tünde. Az évadot a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabbal indítják.

A tavaly októberben aláírt kétoldalú megállapodás értelmében három évre biztosítja a fenntartó egri önkormányzat a Gárdonyi Géza Színház működését, így rendhagyó módon időben ismertetni lehet a következő évad műsortervét – jelentette be Blaskó Balázs igazgató a színház sajtótájékoztatóján.
Műsoron lesz a Padlás, a Hippolyt a lakáj, a Csongor és Tünde, a Gárdonyi-emlékév kapcsán pedig az Annuska című Gárdony-mű. A gyerekeket a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen bemutatott Holle anyóval és a Hamupipőke című táncjátékkal várják. A stúdiószínpadon többek között Kocsis István darabja, A fény éjszakája és egy olasz sikerdarab, a Robinson és Crusoe is színre kerül. Az idei évadban Blaskó Balázs mellett rendez többek között Halasi Imre, Beke Sándor és Bal József is, aki az évadindító darabot, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című nagy sikerű musicalt viszi színre.
Ehhez az előadáshoz április 30-áig várják olyan együttesek jelentkezését, akik egyéni stílussal nyúlnak hozzá a darab ismert slágereihez. A következő évad első bemutatója október 11-én lesz.