Területfejlesztés

Az államigazgatási egyeztetés szakaszába érkezett a Heves Megyei Területfejlesztési Koncepció. Az államigazgatási szerveknek 45 nap áll rendelkezésükre, hogy véleményezzék az anyagot- jelentette be Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Oroján Sándor, a Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke. A dokumentum Heves megye alapvető fejlesztési irányait határozza meg a következő uniós pénzügyi ciklus, vagyis a 2014-2020 közötti időszakra.

A területfejlesztési koncepció legfőbb célja, hogy Heves megye 2020-ra Magyarország harmonikusan fejlődő, élhető megyéje legyen. Ennek érdekében a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre helyezik a hangsúlyt a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban. Fontos, hogy a helyi gazdasági, közigazgatási, civil és szakmai szervezetek képviselői is részt vegyenek a tervezet kidolgozásában, ezért szerveztek fórumsorozatot hét járásközpontban március 25. és 29. között-jelentette ki Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke.
Oroján Sándor, a Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke a területfejlesztési koncepció elkészültének állomásait elevenítette fel. A dokumentum elkészítése egy helyzetértékelés kidolgozásával kezdődött több mint fél évvel ezelőtt, ezt követően hívták a partnereket egyeztetésre.
A megyei koncepciót az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció elfogadását követően várhatóan júniusban lehet majd a Heves Megyei Közgyűlés elé vinni-hangzott el a sajtótájékoztatón.