Kerületi közgyűlés

Évértékelő beszámolót tartott az Északi Evangélikus Egyházkerület, amelynek az egri gyülekezet adott otthont. A tanácskozásra meghívást kapott minden gyülekezet lelkésze, és az egyházkerületi tisztségviselők, a levezető elnök Dr. Fabiny Tamás püspök és dr. Fábri György egyházkerületi felügyelő volt.

A feloszlatás határán van az egri evangélikus gyülekezet, a helyzet megoldására válságforgatókönyvet állítottak össze. A Borsod-Hevesi egyházmegyében nemcsak az egri küzd anyagi és egyéb nehézségekkel. Ez is külön témája volt a kerületi közgyűlésnek.
Dr. Fabiny Tamás püspök az uniós pályázatokban való részvételre bíztatta az északi egyházkerületek elöljáróit, amelyhez minden segítséget megad a központi vezetés. Hozzátette: megoldás lehet az is, hogy egy belső egyházi pályázat keretében három millió forintot osztanak szét a rászoruló gyülekezetek között.
A németországi egyházakkal összhangban idén meghirdették a reformáció és tolerancia évét. A kezdeményezés része annak az előkészületnek, amelynek eredményeként a protestáns világ a reformáció kezdetének 500. évfordulóját ünnepli 2017-ben. Céljuk az is, hogy jobban elfogadják egymást a más vallású, másként gondolkodó emberek.