Buborékok

Csiky Gergely: Buborékok című szatirikus komédiáját mutatja be a Gárdonyi Géza Színház Csiszár Imre rendezésében. A XIX. század második felében írt mű ma is aktuális: az anyagi csődbe került család látszólag fenn tartja a látszatot, a külvilág felé azt mutatja, minden rendben, miközben szép lassan szétpattannak a buborékok, fény derül a valódi helyzetre.

Csiky Gergely Buborékok című darabjának főszereplője, Solmay Ignác, földbirtokos nincs könnyű helyzetben: családja csak a pénzforrást látja benne. A gond ott kezdődik, hogy pénztárcája nem bírja a végtelenségig öt felnőtt gyermekének és feleségének luxusigényeit.
Mindenki hajtja a saját álmait, él a maga buborékjában, mígnem az egyszer csak szétpukkan…. Csiszár Imre rendező azért választotta ezt a XIX. századi komédiát, mert ma is aktuális tartja a darabot.
A Solmay-család tagjait Venczel Valentin, Saárossy Kinga, Lisztóczki Péter, Marjai Virág, Káli Gergely, Nagy Barbara és Nagy Karina játsszák. A bemutató április 19-én lesz a Gárdonyi Géza Színházban.