A nyolcvanéves Renn Oszkárt köszöntötték

Kötetei jelentek meg, részt vesz a civil munkában, szervezi az Egri sétákat. Az egyik legsokoldalúbb és legaktívabb egri, Dr. Renn Oszkár idén 80 éves. Barátai köszöntötték a városházán.

Egerben érettségizett, a miskolci egyetemre járt, 56-ban a forradalmi diákparlament egyik vezére lett. Két év börtönbüntetést kapott, 19 hónapot ült, majd szabadulás után jött a fizikai munka, végül diplomázott, majd doktorált. Dr. Renn Oszkár most nyolcvanéves. Az ünnepelt azt mondja: szerencsés, hogy olyan habitussal áldotta meg a mindenható, amely derűsen átsegítette a problémákon, kudarcokon is.
Habis László polgármester nagyszerűnek nevezte az életpályáját, Renn Oszkárt pedig olyan műszaki értelmiséginek, aki sokoldalú, mindig is Eger közösségéért dolgozott. Most is vállal közéleti szerepet, civilként is aktív. Az általa szervezett Egri séták kifejezi azt, amiért szeretjük ezt a várost – mondta a polgármester. Több könyvet írt, elkötelezettje a tudományos ismeretterjesztésnek is.
Tettrekészséget kívánt dr. Renn Oszkárnak a polgármester, és hogy ne hagyja el az optimizmusa. A régi barát, Csányi Barna pedig azt: maradjon ilyen alkotó, kreatív ember továbbra is.